JAK SI DOBŘE VYBRAT PLYNOVÝ GRIL ?

Plynových grilů je na našem trhu velké množství. Ovšem hned na začátku je potřeba si uvědomit co – kde – komu a za jakých podmínek budeme chtít grilovat ?

DOBRÝ PLYNOVÝ GRIL NA ZAHRADĚ, NEBO NA BALKONĚ ZVLÁDNE UGRILOVAT PRAKTICKY VŠECHNO, CO VYŽADUJE TEPELNOU ÚPRAVU

Výhody plynových grilů oproti uhelným .

  •  Zapálení stiskem jediného knoflíku
  •  Přesnější nastavení požadované teploty
  • Grilujeme během několika minut
  •  Výdrž plynové lahve umožňuje dlouhé grilování bez nutnosti přikládání
  • Při dlouhodobém využívání levnější grilování (nižší cena plynu než dřevěného uhlí)
  • Mobilita na cestách a rybaření

NA CO SI DÁT POZOR PŘI NÁKUPU PLYNOVÉHO GRILU

Konstrukce o výkon je důležitý pro výběr

Zeptej se sám sebe –  Kolika lidem bude gril sloužit ? Bude gril umět grilovat i když se náhle ochladí ? Budou to moci jíst i děti? Půjde ugrilovat třeba anglický rohlík nebo upéct chleba? Pořizovat gril jen na párek a steak je škoda. Jak často budeme vlastně grilovat ? Jak dlouho budu chtít po grilování gril čistit? Budu si brát sebou gril na ryby nebo na dovolenou? Mám v plánu gril po sezoně vyhodit?

SPRÁVNÝ GRIL POZNÁŠ, KDYŽ MÁ:

  • Kvalitní plynové armatury které zajistí těsnost bez rizika a ztráty plynu
  • Technologii která – umožní nepřímé grilování /nejzdravější grilování/
  • Hořáky nerezové nebo smaltované s dlouhou životností
  • Výkon, který gril nahřeje na 300°C do 20 minut
  • Teploměr ve víku grilu, pro kontrolu teploty, která je zásadní pro správné grilování
  •  Boční hořák pro přípravu omáček nebo příloh a nebo třeba i na kávu
  • Plynulou regulaci intenzity žáru a výkon i na horší počasí třeba i na zimu
  • Grilovací rošty, litinové nebo nerezové nebo i smaltované pro kvalitní přenos tepla
  • Pojízdnou konstrukci pro občasné přemístění
  • Spodní odkládací skříňku a odkládací plochy jsou taky dobrou volbou
  • Vyřešeno snadné čištění
  • Nízkou spotřebu plynu

Lepší grily mají dva nebo více samostatných hořáků (s regulací každého hořáku zvlášť), které umožňují lepší regulaci tepla a hlavně jeho rovnoměrného rozložení po celé grilovací ploše. Takové jsou kupříkladu Napoleon a Outdoorchef

GRILOVACÍ SYSTÉM VÁM BUĎ DOVOLÍ GRILOVAT I PRO DĚTI A NEBO TO NEBUDE K JÍDLU ANI PRO KUCHAŘE I KDYŽ SE ŘÍKÁ CO SIS UVAŘIL TO SI TAKY SNĚZ !

Grily umožňující grilovat na nepřímo technologií Funnel vám předvedou jak je vlastně grilování jednoduché bez spálených pokrmů. Grilujeme tím pádem nejzdravějším možným způsobem.

Technologie Funnel je patentem švýcarské firmy Outdoorchef

1

Další možností nepřímého grilování u trubicových hořáků je grilovat mimo zapálené hořáky ale gril na to musí mít svůj výkon a patřičný rozměr grilovacích roštů.

A úplnou špičkou pro přípravu pokrmů je grilování infračervenými hořáky až 980°C

Tuto technologii nejlépe zvládají grily Napoleon

Nejlepšího výběru docílíte u prodejců, kteří vám gril dokážou předvést a něco si budete moci ugrilovat přímo na prodejně. Uvidíte, jak dlouho se gril nahřívá, jestli docílí požadované teploty a jak se čistí a nejen to!

2

Tak co jsme zákazníkům právě ukázali ?

Jak ugrilovat banány – papriky – brambory

3

4

Jak upéct buchtu na grilu

5
Jak špízy lehce přiudit.

6
Jak kuřecí čtvrtky okořenit Mistrem grilu a jak na kuře na pivu

7

8
Jak se peče chlebíček na grilu

9
Co s vepřovým kolínkem aby bylo jako dort

10
Jak na kukuřici aby sis nevylámal zuby

11
Jak se dělá buček na cibuli

12
Proč nevyhodit přerostlé žampiony, jsou totiž na grilu výborné s kořením od Mistra

13

A to není všechno – kdo přišel tak viděl a ochutnal a zjistil, že kvalita ještě existuje.